Zapečené kuřecí řízky se špenátem
Recept na jídlo, které se vaří skoro samo a výsledek je výborný.
SUROVINY:
- 500 g kuřecí řízky prsní případně stehenní
- 1 ks cibule
- 400 g špenát mražený ( protlak, odp.1 balíčku )
- 150 g ricotta
- 2 PL hrubá mouka
- Česnek, sůl, pepř
- 1 hrst strouhaný sýr ( stačí 30% eidam )
Kuřecí řízky lehce naklepu, osolím a opepřím.
Na dno zapékací misky rozprostřu nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položím okořeněné maso.
Na to navrstvím směs špenátu a ricotty: v míse smíchám rozmrznutý špenátový protlak, ricottu ( dát dle potřeby, klidně víc, bude to potom více krémové) , hrubou mouku ( směs zahustí ) a ochutím prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Nic nepodlévám a nepřidávám žádný tuk. Není to potřeba.
Vložím do trouby a peču cca 40-45 minut na 200 °C . Po půl hodince rovnoměrně zasypu strouhaným sýrem. Nechám zezlátnout - je-li to třeba, chvíli před koncem pečení troubu přepnu na grilovací funkci a přidám teplotu.
Podávám s vařeným bramborem a oblohou z čerstvých rajčat.