Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené kuřecí řízky se špenátem

9. 3. 2020

 

Recept na jídlo, které se vaří skoro samo a výsledek je výborný.

 

SUROVINY:

  • 500 g kuřecí řízky prsní případně stehenní
  • 1 ks cibule
  • 400 g špenát mražený ( protlak, odp.1 balíčku )
  • 150 g ricotta
  • 2 PL hrubá mouka
  • Česnek, sůl, pepř
  • 1 hrst strouhaný sýr ( stačí 30% eidam )

 

Kuřecí řízky lehce naklepu, osolím a opepřím.

 

Na dno zapékací misky rozprostřu nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položím okořeněné maso.

 

Na to navrstvím směs špenátu a ricotty: v míse smíchám rozmrznutý špenátový protlak, ricottu ( dát dle potřeby, klidně víc, bude to potom více krémové) , hrubou mouku ( směs zahustí ) a ochutím prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

Nic nepodlévám a nepřidávám žádný tuk. Není to potřeba.

 

Vložím do trouby a peču cca 40-45 minut na 200 °C . Po půl hodince rovnoměrně zasypu strouhaným sýrem. Nechám zezlátnout - je-li to třeba, chvíli před koncem pečení troubu přepnu na grilovací funkci a přidám teplotu.

 

Podávám s vařeným bramborem a oblohou z čerstvých rajčat.

 

20200309_081110.jpg20200309_090433.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář