Zadělávané kuře s nudlemi
Recept na klasické, možná trochu zapomenuté a opomíjené lehce stravitelné jemné a chutné jídlo, které je vhodné i pro malé děti, batolata.
Suroviny na 4 porce:
- 1/2 kuře
- 500 ml vývar
- 30 g máslo ( dle potřeby)
- 40 g hl. mouka
- 400 g zelenina ( mrkev, celer, květák, hrášek...možno i trošku žampiónů )
- 150 ml smetana
- Sůl, pepř, muškátový ořech x květ
Kuře omyji, rozporcuji na menší díly, vložím do studené vody, přidám trochu nového koření a pepře ( dvě a dvě velké kuličky ) a nechám 1,5 hodiny vařit.
Na másle usmažím na mírném plameni bledou jíšku, rozředím vývarem.
Do tohoto vložím pokrájenou zeleninu, hodí se výše uvedená. Naposledy mi zbylo od minulého vaření trochu žampionů, drobně jsem je pokrájela a přidala taky. Osolila jsem to, přidala mletý pepř. Nechala jsem cca 15- 20 minut provařit. Vývar přilívám postupně, aby omáčka byla hustá tak akorát.
Nakonec jsem přidala do hrnce obrané kuřecí maso, zjemnila šlehačkou, krátce nechala projít varem a dochutila strouhaným muškátem a solí a pepřem.
Pro své batole jsem odebrala porce ještě před závěrečným dosolováním a dopepřováním.
Podávám s širokými nudlemi.
Zajimave
Coconut,13. 3. 2020 20:17